Falcon Enamelware

/ Products / Kitchen
  • Falcon Enamelware_1
  • Schermafbeelding-2013-09-30-om-13.061

Falcon enamelware is een Brits icoon sinds 1920. Het herkenbare ijswitte email met een diepblauw randje werd snel een klassieker in de keuken. Het lichte materiaal, eenvoudig design en onverwoestbare kwaliteit zorgen voor zijn tijdloos karakter en maken van Falcon enamelware een blijvertje. De series die het merk destijds ontwikkelde zijn prachtig in al hun eenvoud. Zo is er een reeks voor elke stap die leidt tot een huisgemaakte cake: mengen, roeren en kneden doe je met de prep set. Om te grillen en te bakken is er een bake of pie set en serveren doe je evenzeer op email met de tijdloze plate set.

Wat wij het leukst vinden aan de sets is dat ze, door de verschillende maten, allround inzetbaar zijn. Verwacht je veel volk? In de grootste schotel maak je met gemak een appelcrumble voor 10 vrienden. Een romantische tête-à-tête vraagt om kleine schaaltjes, de ideale maat voor crème brûlée!
Het originele kleurenpalet beperkt zich tot ijswit met een diepblauw randje. Een recente update van het assortiment geeft vandaag nieuwe kleurencombinaties zoals pillarbox red, sky blue of pigeon grey. Welke kleur je ook kiest, email schotels worden mooier met de jaren. Dat hier en daar een splinter verf weg is vinden we niet erg. Door gebruik krijgt het object net karakter en persoonlijkheid, een aging beauty!

Falcon Enamelware is online, bij Pimpinelle in Brussel, Piet Moodshop in Gent en bij de webshop Comptoir des objets te koop.

Foto’s: Falcon Enamelware

, ,

© Kitchenet 2013