Aan tafel met Nigel Slater

/ Inspiration / Read

  • IMG_4582a

  • IMG_4563a

De Brit Nigel Slater is in België een pak minder gekend dan zijn landgenoot Jamie Oliver maar wordt over het kanaal op handen gedragen. Hun stijl, homey food, mag dan wel dezelfde zijn, ze brengen het op een nogal verschillende manier. Slaters boeken en column in The Observer doen me het water in de mond lopen. Deze kok is onmiskenbaar een begenadigd schrijver.

Nigels Kitchen Diaries staan in teken van ‘het juiste eten op het juiste moment’. Een jaar lang houdt hij een kookdagboek bij waarin hij – in zijn uiterst amusante schrijfstijl – recepten, gedachten, situatieschetsen en tips neerpent. Het dagboekkarakter geeft weer welk product op welk moment het lekkerst is. Seizoensproducten spelen de hoofdrol in zijn eenvoudige gerechten.

Zijn laatste telg Eat werd nu ook naar het Nederlands vertaald. ‘Aan tafel’ is een inspiratieboek met meer dan 600 ideeën voor snelle gerechten. Want soms willen we gewoon eten. ‘Aan tafel’ is voor die momenten. De dagen waarop we amper een uur hebben om te koken. Nigel Slaters bedoeling met dit boek is inspireren. Hij geeft recepten maar ook suggesties en wil dat je daarmee aan de slag gaat. Het recept aanpast aan wat je in huis hebt of wat je lekker vindt. “Breek de regels en volg je instinct. Kook met je zintuigen en probeer de ingrediënten te verstaan eerder dan gewoon een recept te volgen.”, aldus de kok.

‘Aan tafel’ is rechttoe-rechtaan lekker koken. Voor die keren dat we zonder gedoe aan tafel willen. Het boek is voor €19,95 te koop bij o.a. boekhandel Paard van Troje.

Foto’s: Kitchenet

, , , , , , , ,

© Kitchenet 2013