Comptoir des objets

/ Products / Kitchen

  • Hampson_Woods_snijplanken_02_comptoirdesobjets1

  • Terroir_06_comptoirdesobjets1

Een snijplank belichaamt de ziel van m’n keuken. Terwijl ik de pure ingrediënten onder het mes laten verdwijnen vergeet ik de zorgen van de dag. Aan mijn snijplank vind ik rust. Al is het soms moeilijk een mooie exemplaar te vinden. En je snijplank kan maar beter mooi zijn want het is een keukentool dat je praktisch elke dag gebruikt. Maar vaak zijn ze machinaal vervaardigd, met weinig ziel.

De nieuwe webshop Comptoir des objets maakt er een erezaak van enkel kwaliteitsvolle objecten in te kopen. Zo ook de snijplanken van Hampson Woods. De bezielers van het houtmerk zijn Jonty en Sasha, de één is houtbewerker en de ander heeft een kunstachtergrond. Het duo deelt een onmetelijke liefde voor hout en besloot samen op ambachtelijke wijzen en met respect voor het product houten objecten te maken, Hampson Woods was geboren. Voor de snijplanken gebruiken ze vaak zieke bomen die anders verpulverd worden tot zaagsel. Het duo transformeert ze, in hun stoffig atelier, tot prachtige snijplanken en geeft de bomen zo een tweede leven in de keuken.

Op de webshop van Comptoir des Objets vind je niet enkel snijplanken. Je koopt er ook glazen cocktailshakers, denim keukenschorten, houten taartplateaus, kleurrijke kookpotten en Falcon enamelware. De mensen achter Comptoir des object selecteren met veel smaak en zorg keukenobjecten die zo mooi zijn dat je ze wil tentoonstellen op je aanrecht, je tafel of je comptoir. Stuk voor stuk unieke voorwerpen die vaak in kleine oplagen en met de hand vervaardigd worden.

Foto’s: Nils Blanckaert

, , , , , , , , , ,

© Kitchenet 2013