Corifeo – hidden gem in Brasschaat

/ Places / Shops
  • 3

  • 1

Wie had gedacht dat, of all places, ik in Brasschaat één van de mooiste ontdekkingen van het afgelopen jaar zou doen? Via een styling- en copywritingopdracht kwam ik bij Corifeo terecht, het absolute walhalla voor iedereen die houdt van tafeldekken. En dan bedoel ik niet op zo’n oubollige, stijve of ‘volgens de etiquette’-manier maar een gedekte tafel die visuele rust uitstraalt en vrienden uitnodigt om aan te schuiven. Onmisbaar daarvoor zijn natuurlijke materialen die goed in de hand liggen: aardewerken potten, linnen servetten, houten serveerplanken… Objecten die schitteren in al hun eenvoud.

Als gepassioneerde design lover weet founding mother, Véronique Van Malder, de mooiste brands te selecteren. Ze kent de klassiekers maar gaat ook telkens op zoek naar innoverende merken en originele objecten. Zo was het bijvoorbeeld een heel aangename verrassing de Terra.Cotto kookpotten van Sambonet, die ik op Pinterest ontdekte en waarnaar ik me suf heb lopen zoeken, bij Corifeo te zien staan. De volledige collectie straalt samenhang en vernieuwing uit met mooie, tijdloze brands zoals Menu, When Objects Work, Raumgestalt en Serax.

Elk jaar brengt Véronique, samen met haar team een 130 pagina’s dik magazine uit. Geen veredelde reclamefolder maar een inspirerend boek, gedrukt op meer dan 25.000 exemplaren. Iedereen in Noord-Antwerpen kreeg er eentje in de bus.

Corifeo – Bredabaan 362, Brasschaat

Foto’s: Menu, Serax, Iittala, Corifeo

, , , , , , , , , ,

© Kitchenet 2013