Food for the soul

/ Inspiration / People

Instagram is het ideale kanaal om foodies uit alle hoeken van de wereld te volgen. Het is dé tool bij uitstek om inspiratie op te doen, gelijkgestemden te leren kennen of nieuwe dingen en plaatsen te ontdekken. Volg je bijvoorbeeld een foodie uit Oslo dan kom je, via zijn of haar account, gegarandeerd ook de beste eetplekken die de stad te bieden heeft te weten. Ideaal voor de volgende citytrip!

Bij Kitchenet appreciëren we de huiselijke keuken en we volgen dan ook vooral fotografen, food stylisten en (thuis)koks die simpel maar goed eten hoog in het vaandel dragen. Geen over gestileerde tafels en borden, maar natuurlijke en ongecompliceerde settings staan in hun beelden centraal. Vaak zo eenvoudig en puur dat het oogverblindend mooi wordt. Ze hebben stuk voor stuk een grote liefde voor eten en vakmanschap.

Onze drie favoriete Instagram-foodies op een rij:

Nicole Franzen
Nicole_franzen_1Nicole_franzen_5

Deze jonge getalenteerde food & lifestyle fotografe reist met haar camera de wereld rond. Haar prachtige foto’s vind je op de cover van de mooiste magazines zoals Cereal, Kinfolk, Anthology en Bon Appétit.

Nicole_franzen_4

Als vegetariër zijn Nicole’s foto’s gevuld met heerlijke groentegerechten die ze elegant weet te stylen, never overdone. Franzen ging naar de school of life, woonde in Argentinië, New Mexico, US Virgin Islands en noemt sinds kort Brooklyn haar thuis. Ze leerde zichzelf de skills (fotograferen en koken) die ze nu bezit en toont dat je met voldoende passie en hard werken overal geraakt.

Nicole_franzen_3Nicole_franzen_6

Volg Nicole Franzen hier.

The Faux Martha
The_Faux_Martha_1

Foodblogster Melissa haar handelsmerk is gerechten from scratch maken. Bij haar komt deeg uit pakjes niet binnen, ze maakt alles zelf.

The_Faux_Martha_2The_Faux_Martha_4

Haar cleane, lichte beelden zonder franjes laten het gerecht helemaal voor zich spreken. Melissa is zot van wafels, die komen dan ook minstens één keer per week aan bod telkens met een andere topping.

The_Faux_Martha_5The_Faux_Martha_6

Volg The Faux Martha hier.

Sunday Suppers
SundaySuppers_6

Sunday Suppers is eigenlijk een communal cooking center in Williamsburg Brooklyn maar begon vier jaar geleden als een zondagse bijeenkomst bij vrienden thuis.

SundaySuppers_3

Er werd samen gekookt en gegeten. Het concept barstte uit zijn voegen en groeide uit tot wat het vandaag is: een prachtige plaats waar men de traditie van samen koken, een maaltijd delen en de community viert. De suppers zelf maar ook de gerechten en tafelaankleding worden prachtig gedocumenteerd en via Instagram gedeeld.

SundaySuppers_4SundaySuppers_5SundaySuppers_1SundaySuppers_2

Volg Sunday Suppers hier.

, , , , , , ,

© Kitchenet 2013