Fuet Magazine

/ Inspiration / Read
  • fuet

  • fuet1

Nieuw in magazineland is het Spaanse FUET, een inspirerend tijdschrift dat food met art combineert. De publicatie ontstond uit een gedeelde liefde, tussen twee vrienden, voor eten en koken. FUET is allesbehalve een klassiek receptenmagazine, het gaat dieper in op de handelingen die gepaard gaan met eten en drinken, hun achtergrond en betekenis. Gastronomie is in Spanje onderdeel van het dagelijkse leven maar is ook symbolisch en gerelateerd aan hun roots en cultuur. En dat zijn precies de aspecten die FUET belichaamt.

De eerste editie is gewijd aan rituelen en bevat een interview met Antoni Miralda, bekend om zijn food-sculpturen en interesse in ceremoniële food-rituelen. Maar ook een artikel over food & magic – geschreven door een tarotlezer – een typisch Spaans recept voor konijn met chocoladesaus en een zwart-wit fotoreportage met keukenmessen in de hoofdrol komen aan bod.

De vegetarische Maria Arranz beschrijft het eeuwenoude slachtritueel van haar Spaanse familie. En hoe ze dat ‘ok’ vindt omdat het niets te maken heeft met de massaproductie in de voedingsindustrie maar alles met de gewoonten van het platteland, traditie en het homemade-aspect.

Edmund Weil spreekt over zijn Londense bar Nightjar: een cocktailtempel met speakeasy atmosfeer, een nieuwe interpretatie van glamoureuze oude cocktails en livemuziek.

Zowel op vlak van content, beeld als design springt deze tweejaarlijkse publicatie in het oog en laat het vele andere foodie magazines ver achter zich. FUET is een blijver op onze boekenplank.

Foto’s: Kitchenet

, , ,

© Kitchenet 2013