Futagami

/ Products / Kitchen
  • 1

  • 3

Het Japanse livingware-merk Futagami vervaardigt al meer dan 100 jaar handgemaakte bronzen objecten. Hun samenwerking met designer Masanori Oji resulteerde in een unieke en elegante reeks tijdloze voorwerpen voor de keuken, de tafel en de werkplek. De bronzen ontwerpen zijn een lust voor het oog en kunnen naar onze menig perfect in een antiek vitrinekastje. Maar dat zou zonde zijn want elk ontwerp heeft zijn eigen functie. 

De serie bestaat uit dagdagelijkse voorwerpen die iedereen nodig heeft maar waarvan moeilijk mooie exemplaren te vinden zijn. Futagami voorziet je in geometrische onderleggers, originele flesopeners en een sobere snijplankhouder. Stuk voor stuk prachtige objecten die een leven lang meegaan en met de jaren mooier worden. Brons heeft de eigenschap over de tijd heen van kleur te veranderen door oxidatie. Het metaal wordt subtieler en de patina geeft karakter.

Wij vinden het persoonlijk heel moeilijk om mooi bestek te vinden. Vaak is het lomp, weinig origineel of onpraktisch. Maar Oji’s bestek kan ons bekoren. Zijn serie sobere en elegante messen, vorken en lepels met bronzen handvat en zilver ‘hoofd’ zorgen voor een sierlijke tafel.

Futagami is in België te koop bij Atelier Solarshop en Joy of Little Things.

, , , , , , ,

© Kitchenet 2013