Where we get our fuel

/ Places / Shops

  • 1a

  • 1B

Desondanks het digitale tijdperk floreert de verkoop van boeken als nooit tevoren. Niet onterecht want ook wij genieten van tijd tot tijd enorm van een computer/tablet/smartphone-vrij moment om ons te verdiepen in de papieren collega. De geur en het gevoel van een nieuw boek, dat kan een computer moeilijk evenaren. Net daarom is het ook zo leuk om kookboeken en inspirerende magazines in een ‘echte’ winkel te kopen: snuisteren tussen de rekken, het papier door je vingers laten glijden en nieuwe dingen ontdekken.

In Parijs heb je ‘La Librairie Gourmande, in Londen is er ‘Books for Cooks’ en in België moet je voor een eigenzinnig en uitgebreid kookboekenaanbod bij ‘Paard van Troje’ zijn. De selectie bevat veel internationale titels van grootmeesters zoals Alain Ducasse, Alex Atala en Nigel Slater, maar je vindt er ook een hele reeks nichelectuur zoals ‘Super Natural Everyday’ van blogster Heidi Swanson, ‘Tartine Bread’ van Chad Robertson of ‘Momofuko’ van David Chang waarbij het water je onvermijdelijk in de mond loopt. Inspirerende food dvd’s zoals ‘Jiro dreams of sushi’ of ‘Estômago kan je ook enkel hier op de kop tikken.

Wij vroegen eigenaar Bart van Aken naar zijn favoriete culinaire boek van het moment en naar een klassieker die elke zichzelf respecterende foodie op zijn keukenplank moet hebben staan:

Bart van Aken: “Favoriet van het moment: ‘Eat’ van Nigel Slater uitgegeven door 4th Estate, een kei simpel gerechtenboek, steeds vertrekkend uit een minimaal aantal correcte eerlijke ingrediënten, met een steeds verrassend resultaat, om duimen en vingers af te likken. Ook ‘De Basis’ van uitgeverij Minestrone, is een boek dat iedereen in huis moet hebben.”

Hij vertelt er ons prompt zijn favoriete ‘foodquote’ bij: “You don’t have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.” (Julia Child).
Amen!

Paard van Troje
Kouter 113-114
9000 Gent

Foto’s: Kitchenet

, , , , , , , , , , , ,

© Kitchenet 2013