Goodies for eco-foodies

/ Products / Kitchen / Table
  • Re-Sack

  • dopper

Eerste voornemen van het nieuwe jaar: onze persoonlijke afvalberg verkleinen. Deze eco-friendly X-mas wish list biedt inspiratie aan iedereen die duurzame cadeaus onder de kerstboom wil leggen.  

Een aantal weken geleden circuleerde een filmpje op Facebook over Bea Johnson die samen met haar gezin een zero waste-leven leidt. Toeval of niet, een week later kregen we bericht dat in Berlijn de eerste verpakkingsvrij winkel de deuren opent. Een trend die we alleen maar kunnen toejuichen. Laat ons vooral niet wachten op het eerste Belgische initiatief want ook shoppen in de gewone supermarkt kan met een pak minder plastiek. Neem herbruikbare voedselzakjes van bijvoorbeeld Re-Sack mee om losse groenten en fruit in te stoppen.
Er komt in België perfect drinkbaar water uit de kraan. Waarom nog flessen kopen? De Dopper is een mooie herbruikbare waterfles die bovendien helemaal klimaatneutraal geproduceerd wordt en bijdraagt aan drinkwaterprojecten in Azië en Afrika.

Ook in de keuken kan het pakken ecologischer. Hoeveel keer smeet je al geen halve komkommer weg die in een vergeten hoekje in de koelkast lag te rotten? No more! Vanaf nu houden de Food Huggers je groenten en fruit langer vers.
Bij ons is donderdag steevast veggiedag. Het boek Goed Eten van Dorien Knockaert helpt je vast op weg naar één of meerdere vleesvrije dagen. Of waarom niet, af en toe, de inkopen aan een ander overlaten? Smartmat heeft nu ook een veggiepakket met tal van bioproducten in het assortiment. Smartmat stelt een menu samen voor vier dagen en levert vervolgens de inkopen mét recepten tot aan je voordeur.

Afwassen doen we vanaf nu met de handgemaakte borstels van Iris Hantverk die volledig uit natuurlijke materialen vervaardigd zijn. Afdrogen kan dan weer met een keukenhanddoek gemaakt van stevig biologisch katoen van bijvoorbeeld Ferm Living.

Ontwerper Piet Hein Eek bracht in 2011 in samenwerking met Fair Trade Original het tijdloze DIK servies op de markt. Zet daarbij een aantal handgegoten Tallow kaarsen en je duurzame tafel is helemaal af. Sluit de gezellige avond af met een heerlijk Lov organic theetje.

 

, , , , , , , , , , , , ,

© Kitchenet 2013