Goodies for foodies – Part 1

/ Products / Kitchen / Table
  • knindustrie whitepot

  • riess aromapot

O ja! Het is weer cadeautjestijd en omdat geven veel leuker is dan nemen stelden we, ter inspiratie, vier foodie gift guides samen. Iedereen kent er wel eentje: iemand die slaapt met kookboeken naast het bed, al een maand met de kerstmenu bezig is of van de keukenschort een vast item in de garderobe gemaakt heeft. Zoek je een cadeau voor een die hard foodie? Search no more!

Niet elke foodie is dezelfde dus we zochten cadeaus in vier grote categorieën. Zo is er een selectie voor de design foodie, de kookboekverslaafde foodie, de eco-friendly foodie en de levensgenieter die vooral graag eet maar zelf niet veel in de potten roert. In de loop van deze week gooien we alle vier de lijstjes online. Aftrappen doen we met de design foodie

Elke foodie weet dat goede potten en pannen voor het leven zijn. De design foodie heeft dan ook graag een mooi exemplaar met een tijdloze uitstraling op het fornuis staan. De Whitepot van Knindustrie komt aardig in de buurt. Een nieuwe klassieker als je het ons vraagt. Ook de Aromapot van Riess in een fris groen kleur is zo mooi dat je hem gewoon in het midden van de tafel zet zodat iedereen zichzelf uit de kookpot kan bedienen. De Slow Cooker van Royal VKB ontving (terecht) de Red Dot Award en tal van andere prijzen. Deze Slow Cooker is een kruising tussen een typisch Marokkaanse tajine en een oer-Hollandse aardewerken stoofpot.

Geloof het of niet maar het snijden van groenten kan op een esthetische manier. Het Japanse merk Kai Shun staat gekend om zijn vlijmscherpe messen met doordacht design. Het lemmet, vervaardigd uit 32 lagen damast met prachtig lijnenspel, is afgewerkt met een zwart Pakka-hout handvat in kastanjevorm voor een aangename snijervaring. De Menu Norm Storage Jars zorgt ondertussen voor een opgeruimde keuken.

Ook op tafel wil de design foodie kwaliteitsvolle en oogstrelende elementen. De Vipp Brunch Set, een reeks keramiek met zachte ronde vormen in mooie matte grijze en witte tinten voldoet zeker aan deze eis. De koperen Lup kandelaar van Hay met industriële look is een ware eyecatcher op tafel.

Niets gaat boven een kaasplank als dessert. Op de marmeren kaasplank van House Doctor oogt het allemaal net dat tikkeltje smakelijker. Afsluiten doen we met een kopje koffie. Bodum brengt dit jaar een ode aan de Eileen cafetière, een icoon dat reeds 20 jaar op de markt is. Het modernistische ontwerp is verkrijgbaar in verschillende tinten maar wij vinden de goudkleurige er echt uitspingen. Studio PS zorgen met hun Taped collectie voor de kopjes.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

© Kitchenet 2013