Granola: home made is best

/ Food / Recipes

  • granola_2

  • granola_1

Granola is een crunchy muesli op basis van havervlokken, noten, zaden, kruiden en honing. Het geheim van deze superverslavende granola zit in de kruidenmengeling: kaneel geeft dit ontbijt zijn warm karakter, kardemom zorgt voor een spicy toets en een snuifje zeezout maakt het een tikkeltje hartig. Door veel noten, zaden en pitten in de mix te verwerken krijgt de granola een volle smaak. Dit gezonde ontbijt maak je heel gemakkelijk zelf. Alle ingrediënten mengen, de oven doet de rest van het werk. Het huis vult zich ondertussen met heerlijke aroma’s. En dan het moment waarop de romige yoghurt de intense kruidige smaak van granola opneemt… heaven!

Je kan nooit genoeg granola in huis hebben, met dit recept maak je onmiddellijk een grote voorraad.

GRANOLA
400 g havervlokken
50 ml zonnebloemolie
200 g noten, zaden en pitten (hazelnoten, pecannoten, amandelen, zonnebloempitten, sesamzaad…)
75 g rozijnen
100 ml honing
75 g bruine suiker
2 tl kaneel
2 kaneelstokjes
1 tl kardemom
1 el vanille-extract

Verwarm de oven voor op 150°C. Meng de havervlokken, noten en pitten in een grote kom. Meng in een andere kom de overige ingrediënten. Voeg alles samen in een ovenschaal en bak de granola 40-50 minuten in de voorverwarmde oven. Roer elke 10 minuten het mengsel om, zo krijg je een ‘brokkelige’ structuur. Laat de rozijnen niet te lang meebakken anders worden ze te hard. Meng ze bijvoorbeeld de laatste 10 minuten onder het mengsel.

Foto’s: Thursdaydinners.com

, , , ,

© Kitchenet 2013