Homemade mayonaise

/ Inspiration / DIY

  • mayo_1
  • mayo_2

Zelf koken is een goede zaak maar dat hoeft niet altijd super uitgebreid te zijn. Waarom een eenvoudig broodje geen home made touch geven met zelfgemaakte kruidenboter? Of scampi’s voorzien van een eigengemaakt sweet chili sausje? En frietjes van het frietkot smaken toch honderd keer beter met verse mayonaise? Het zijn stuk voor stuk ingrediënten die verbazingwekkend eenvoudig zelf te maken zijn en bovendien veel lekkerder smaken dan de supermarktvariant. Maak telkens een grote hoeveelheid en bewaar in een mooie pot. Dan heb je op een luie avond maar de koelkast open te trekken voor een stukje huisgemaakte luxe. Vandaag maken we de klassieker onder de klassiekers: mayonaise. Bij de meeste oma’s komt geen mayonaise uit potjes binnen. En eerlijk is eerlijk, deze saus kost niets om te maken en is in een handomdraai klaar. Bewaart 1 week in de koelkast.

Wat heb je nodig: 2 eigelen, 2 tl mosterd, 4 dl arachideolie, citroen, peper en zout naar smaak

Hoe maak je het: Zorg ervoor dat al de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Klop de eierdooiers en kruid onmiddellijk af met zout. Let op met overkruiden: zout heeft ongeveer 20 minuten de tijd nodig om op te lossen. Voeg de olie druppelsgewijs toe en blijf ondertussen goed kloppen. Voeg vooral niet teveel olie in één keer toe want dan kan de mayonaise schiften. Kruid op het einde af met citroen en peper.

Foto’s: Thursday Dinners

, , ,

© Kitchenet 2013