#Instafood: a day in food pictures

/ Inspiration / People

Zeg me wat je eet en ik zeg je wie je bent‘. Er zit een grond van waarheid in Jean Brillat-Savarins uitspraak. Voor deze rubriek vragen we telkens iemand één dag van zijn of haar leven in food foto’s te nemen. Wat speelt een sportman, DJ of veganist zoal naar binnen op een dag? Stiekem zijn we allemaal toch een beetje food voyeurs.
Vandaag kijken we mee op het bord van Tim Vanhaecke (31) beter bekend onder zijn artiestennaam DJ Azer. Hij is resident dj bij All Eyes on Hip Hop, music curator voor 22tracks en werkt voor het Rec Radiocentrum. Tim is al achttien jaar vegetariër en kookt dagelijks zelf. De dj brengt ons een uitgebreid verslag van zijn ‘day in food pictures‘:

We zijn op weg naar Berlijn waar ik op oudejaar in Panke en op nieuwjaarsdag in Cassiopeia draai. Mijn medereizigers Willem en Rob en de Beatevolution crew bij wie we logeren zijn niet bepaald vegetariërs. De eerste stop van de reis was overigens bij Burger King. Benieuwd wat de komende dagen qua eten zullen brengen.

Het is 2 januari, ongeveer vier uur in de ochtend. Mijn tweede dj-set van 2014 zit er net op. Na enkele Duitse pilsners die het vermelden niet waard zijn, drink ik een ChariTea Black om de avond af te ronden. Bio en fairtrade! In België zijn de non-alcoholische dranken in clubs vaak beperkt tot water en cola dus op dat vlak scoort Berlijn.

Een uurtje later nemen we de taxi naar ons logeeradres die we onderweg doen stoppen bij een bakkerij die 24/7 open is. Voor slechts 12 euro kopen we drie belegde broodjes en een pak koffiekoeken. Ik neem een broodje mozzarella met groentjes.

Rond de middag als iedereen in huis nog slaapt besluit ik de stad in te trekken. Rond drie uur bestel ik in een Aziatisch restaurant Ga Ca Ri, een gerecht dat op de kaart beschreven staat als Zarte Hühnerbrust, pikant eingelegt in roter Curry u. Kokoscreme, Limettenblätter und Zitronengras verfeinert mit frischem Koriander. De kippenborst kan probleemloos vervangen worden door tofu. Een pluspunt van de Aziatische keuken als vegetariër; hun flexibiliteit. Om te drinken bestel ik een Nuoc Chanh Da ofte limonade met limoensap en rietsuiker. Dit alles kost in totaal slechts 7 euro. Berlijn is lekker cheap.

Tegen de avond drink ik een Gibraltar in een van de honderden koffiebars die Berlijn rijk is. Het blijkt een gewone dubbele espresso met wat melk te zijn, ontstaan in San Francisco en vernoemd naar het glas waarin het geschonken wordt.

Terug thuis besluiten we een gigantische pot chili te maken. Om de honger al wat te stillen maken we tortilla chips in de oven met extra groene pepers, cheddar cheese en zure room. Voor de chili kiezen we ervoor om het vlees iets later dan normaal toe te voegen zodat ik een potje chili sin carne apart kan laten verder pruttelen. Het is overheerlijk en ik ben blij dat ik na enkele dagen nog eens zelf kan koken.

, , , ,

© Kitchenet 2013