Instant Love

/ Products / Kitchen

  • 1a

  • 2a

Deze rubriek staat in teken van objecten die ons hart gestolen hebben. Het is hun kleur, het slimme design of een onverklaarbaar je ne sais quoi dat ons zo aantrekt. Maar bovenal zijn het items die te mooi zijn om niet te delen.

Ik heb een zwak voor kookpotten. Niet voor die saaie gedrochten uit inox. Wel voor de kleurrijke gietijzeren stoofpot, de kegelvormige aardewerken tajine en het innovatieve designexemplaar. Het soort kookpot dat niet bedoeld is om te verstoppen in donkere kasten of lades. Neen, hij verdient een ereplaats op een open schap, staat permanent op het fornuis te pronken of wordt met veel trots in het midden van de tafel gezet.

In het verleden deelden we reeds een aantal pareltjes. Denk maar aan de kleurrijke Dans Kobenstyle potten, de Aroma Pot van Riess, de White Pot van Knindustrie en de Slow Cooker van Royal VKB. Vandaag voegen we graag een heel betaalbaar alternatief aan het lijstje toe: Kastrull van Ikea. Email is terug van weggeweest en dat hebben ze bij Ikea ook begrepen. In hun nieuwe catalogus staan twee prachtige pistache-kleurige email kookpotten te blinken. Zo mooi en zo betaalbaar dat het pijn doet. Een klein steelpannetje (€12,99), perfect om melk of sauzen in op te warmen en een grotere pot (€16,99) waarin zelfs patatjes koken fancy wordt.

Foto’s: Ikea

, , , , , , , , , , , , ,

© Kitchenet 2013