Kromme groentesoep? Yes please!

/ Food / Eat

  • 1

  • 2

Is een komkommer te lang, te krom of te dik, dan gaat hij vanop het land rechtstreeks de vuilnisbak in. In elke schakel van de voedselketen gaat eten verloren en zo verdwijnt jaarlijks 1,3 miljard ton perfect eetbaar voedsel op de afvalberg…. Wetende dat 1 op 8 mensen structureel honger lijden. Doodzonde.

De organisatie 11.11.11 heeft van voedselverspilling z’n jaarthema gemaakt. Om de boodschap tot bij de politici te krijgen roept de organisatie op om de ‘sorry is niet genoeg’ campagne zoveel mogelijk te delen. Verandering komt vaak van onderuit en de mindshift die nodig is om overconsumptie een halt toe te roepen, geldt evengoed voor ons: de consument. Probeer dus zelf je koelkast leeg te eten en restjes te verwerken. Zo wordt in Gent soep van vergeten en kromme groenten gemaakt. Deze keer gaat het niet om de oude groenterassen maar letterlijk om vergeten groeten die ergens achteraan in de koelkast liggen. Een hele hoop koks en vrijwilligers maken er soep van om dit weekend te verkopen.

Raadpleeg voor acties in andere steden de website nietgenoeg.be
Soep bestellen kan door een mailtje te sturen naar 11soep@gmail.com. Soep afhalen kan in de school De Sterre-Spits in de Maaltebruggestraar 185 in Gent.

Foto’s: 11.11.11.

, , , ,