Les Filles. Plaisirs Culinaires.

/ Places / Hotspots
  • les filles bxl

  • les filles bxl

Achter de gevel van een prachtig herenhuis in het centrum van Brussel schuilt het fantastisch eetconcept van Les Filles. Plaisirs Culinaires. Het pand herbergt de grootste én meest gezellige table d’hôtes van ‘t stad. De plek wordt, hoe kan het ook anders, gerund door gastvrije vrouwen in mooie gestreepte truitjes.

Het concept is eenvoudig: je schuift mee aan lange tafels die gedekt zijn met een eclectische mix van kleurrijke borden, glazen en oud bestek. Er staan potten ambachtelijke paté, sneetjes boerenbrood, Maldon zout en olijfolie op tafel. Iedereen kan zich daarvan naar hartenlust bedienen. De soep van de dag – in ons geval van de vergeten groente pastinaak – wordt gevolgd door een schaal gevuld met notenhummus crostini afgewerkt met citroenolie, munt en pistachepesto om te delen. Het hoofdgerecht – geroosterde patatjes, lamsschouder en little gem-salade – schep je hier zelf uit de mooie Staub kookpotten die op het buffet staan.

De meisjes koken graag met eenvoudige producten en laten ze in eveneens eenvoudige maaltijden helemaal tot hun recht komen. De huiselijke slow food-keuken met een originele twist staat hier centraal. Bijna alles is from scratch zelfgemaakt met goed uitgekozen artisanale- en bioproducten van lokale leveranciers.

Na het eten kan je nog even een stop maken in het winkeltje op het gelijkvloers. Je vindt er onder andere Maldon zout, gedroogde paddenstoelen van Supersec, gerookt paprikapoeder, een assortiment biodynamische wijnen, charcuterie en verse eieren.

Les Filles zijn elke dag open voor diner (€25). Tijdens de week kan je er lunchen (€15) en in het weekend serveren de dames ook brunch (€15).

Les Filles. Plaisirs Culinaires.
Oude Graanmarkt 46
1000 Brussel

Foto’s Kitchenet

, , , , ,

© Kitchenet 2013