Maldon Sea Salt Flakes

/ Food / Eat
  • Maldon

  • maldon

Zout lijkt misschien een verwaarloosbaar ingrediënt in de keuken maar niets is minder waar. Zout is niet altijd zomaar zout. Er zijn verschillende soorten die telkens voor andere doeleinden gebruikt worden. Je hebt gewoon zeezout, perfect om het water waarin je pasta kookt mee op smaak te brengen, en er bestaat zoiets als gourmet zout, een duurdere variant waarmee je gerechten zoals salades, dips of gegrild vlees afwerkt. Maldon Sea Salt Flakes vallen zonder enige twijfel onder de laatste categorie en behoren tot de absolute top. Chefs van over de hele wereld – Alice Waters, Jamie Oliver en Ferran Adrià om er maar enkele te noemen – zweren bij deze luchtige flakes. Wat maakt het Britse Maldon zout zo uniek? De textuur. De piramidevormige kristallen hebben een aangename crunchiness en laten de smaak van de zee achter op je tong. De vlokken zijn zo fragiel dat ze makkelijk onder je vingers verkruimelen. Bovendien is Maldon zout een volledig natuurlijk product zonder additieven en is het zo intens dat je er minder van nodig hebt.

Wanneer je goed zout met mate gebruikt fungeert het als een smaakversterker. De andere ingrediënten krijgen een meer uitgesproken karakter en het balanceert je gerecht uit. Zo gebruiken wij zeker in desserts altijd een beetje zeezout. Het zorgt ervoor dat je nagerecht niet té zoet wordt en geeft het een hartige toets.

Maldon Sea Salt Flakes zijn te koop bij de betere kruidenier en culinaire speciaalzaken. In Gent hebben bijvoorbeeld de Aula en Toulouse het in stock. En in Brussel is het o.a. te vinden bij Les Filles.

, , , , , , ,

© Kitchenet 2013