Malle W. Trousseau Kitchen set

/ Products / Kitchen
  • Malle Trousseau

  • Malle Trousseau

Wanneer kinderen het ouderlijke huis verlaten om op kot te gaan haalt men in de meeste huishoudens oude potten en pannen boven, bij oma’s verschijnen lang vergeten tombolaprijzen uit de kast en gewoonlijk volgt een trip naar IKEA voor de grote uitzet.

Bij de familie Mathez-Winkler gaat het er min of meer op dezelfde manier aan toe. Maar dan toch net ietsje anders. Wanneer dochter Dalva het huis verlaat en vader vreest zijn walnoten snijplanken, prachtige Sarpaneva potten en handgemaakte messen uit Corsica kwijt te zijn borrelt bij mama het idee om dochterlief met een wel héél bijzondere uitzet te verrassen. Wat ze voor ogen had was een collectie praktische gebruiksvoorwerpen, gemaakt om een leven lang mee te gaan.

De selectie die Mathez zorgvuldig samenstelde omvat objecten van over de hele wereld die zij en haar man over de jaren heen samen verzamelden en nog steeds dagelijks gebruiken. Ze eindigde met 43 bijzondere keukentools. Geen hippe blinkende keukengadgets. Elk product werd geselecteerd om zijn ongeëvenaarde functionaliteit, schoonheid en kwaliteit. Enkel het beste van het beste. De Malle W. Trousseau was geboren.

De set omvat onder meer Japanse Kai messen, een Zweedse kruidenmaler, Deense mengkommen, een lederen keukenschort, linnen keukenhanddoeken, Zwitserse groenteschillers, gietijzeren potten en pannen en nog veel meer.

Het prijskaartje van €3.200 is niet mals maar worth every penny gezien de box, die uit drie deelboxen bestaat, een investering voor het leven is waarvan je elke dag kan genieten. Gelukkig kan je de deelboxen – “Snijden”, “Koken” en “Opbergen” – alsook enkele afzonderlijke producten apart kopen. Geen ongewenste kerstcadeaus meer, vanaf nu weten vrienden en familie telkens wat te kopen. De ideale manier om je eigen trousseau bijeen te sparen.

De Malle W. Trousseau producten zijn in België te koop bij Pimpinelle in Brussel en vanaf december bij Paard van Troje in Gent.

, , , , , ,

© Kitchenet 2013