New York Street Food

/ Inspiration / Read

  • NY street food boek

  • NY street food boek

We zijn stiekem redelijk jaloers op de job van Tom Vandenberghe. Deze culinaire globetrotter brengt het ene na het andere heerlijke street food kook-en reisboek uit waarvoor hij, zijn maag achterna, de halve aardbol mag rondtrekken. Na de Azië-trilogie – Bangkok, Hanoi en Singapore & Penang – verkent Vandenberghe andere oorden en laat hij je in New York Street Food The City That Never Sleeps op een totaal nieuwe manier ontdekken. “Want dineren hoeft niet posh en duur te zijn”, aldus Tom.

De meest kosmopolitische stad van de VS herbergt een heleboel authentieke eetstalletjes. Van Zuid-Amerikaanse snacks in Jackson Heights tot handgemaakte noedelgerechten in Brooklyn en lekkers uit de Gourmet food trucks in Manhattan. Food trucks en eetstalletjes duiken overal op, soms als tegenbeweging op de fastfoodcultuur en vanuit een bezorgdheid naar de afkomst van het product.

Wij vragen Tom naar zijn meest favoriete recept uit het boek en daar moet de man niet lang over nadenken: “Veronica’s Oxtail stew! Omdat ossenstaart een vergeten stuk vlees is dat heel erg veel smaak heeft als je het lang en zachtjes laat garen.” Veronica, die een Jamaicaanse food truck in het Financial District uitbaat, laat het gerecht uren sudderen op een heel laag vuur waardoor alle ingrediënten voldoende tijd krijgen om te mengen en het vlees boterzacht wordt. Lees hier het heerlijke recept!

Foto’s: Luc Thys

 

, , , ,

© Kitchenet 2013