Pimpinelle

/ Places / Shops
  • pimpinelle

  • pimpinelle1

De shop Pimpinelle is een pareltje in het hart van Brussel. Dat eigenares Aline architecte is en dus gevoelig voor mooie objecten merk je aan elk item in de winkel. De selectie kan – wat ons betreft – niet beter. Niet de typische klassiekers die je doorgaans in een kookwinkel vindt vullen hier de rekken, wel krijgen intelligente ontwerpen en degelijke gebruiksvoorwerpen hier een mooi platform.

Eyecatchers zijn de Falcon Enamelware sets, de Aromapots van Riess en het keramiek van Adondé?. Ook de producten van Mall W. Trousseau kunnen hier uiteraard niet ontbreken. Maar de absolute ontdekking van de dag is het Italiaanse merk Knindustrie. Hun kookpotten zijn fenomenaal. Prachtig design. Een streling voor het oog.

De winkel herbergt verder het neusje van de zalm in ‘food magazineland’. Je vindt er een mix van zeer inspirerende internationale magazines zoals The Gourmand, Fricote, Mood en Alla Carta.

Naast shoppen kan je bij Pimpinelle ook thee drinken en leren. Aline organiseert kookworkshops en creatieve ateliers rond food die gaan van bibimpap (een typisch Koreaans gerecht) maken tot samen de hoofden bij elkaar steken rond food design, telkens gegeven door een specialist ter zake.

Pimpinelle
Vlaamsesteenweg 57
1000 Brussel

Foto’s: Kitchenet

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

© Kitchenet 2013