Pissaladière met zwammen

/ Food / Recipes

Traditionele gebruiken zoals roken, zouten, conserveren, fermenteren en drogen worden steeds meer terug vanonder het stof gehaald. En terecht want door dagdagelijkse ingrediënten op een andere manier te benaderen creëer je een nieuw product met een andere smaak. Dat hebben ze ook bij Supersec goed begrepen. Het merk, met toepasselijke naam, meet de aloud traditie van ‘drogen’ een nieuw aantrekkelijk jasje aan. Hun recept voor pissaladière met weidekringzwammen doet onze magen alvast hongerig grommen.

PISSALADIERE1

Ingrediënten
400 g brood- of pizzadeeg
4 zoete uien
40 gr gedroogde Weidekringzwammen
1 handvol zwarte olijven
tijm of bonenkruid, of beide

Snijd de uien in dunne plakjes en laat ze gedurende 2 uur met wat olie op een heel zacht vuurtje stoven, voeg indien nodig wat water toe. Verwarm de oven voor op 200°C. Voeg de gedroogde Weidekringzwammen bij de gegaarde uien en verdeel dit mengsel over het deeg. Bestrooi met de olijven en kruiden, en plaats alles gedurende ruim 20 minuten in de oven. Neem de pissaladière uit de oven, laat ze een beetje afkoelen en serveer.

Foto: Supersec

, , , , ,

© Kitchenet 2013