Smartmat Veggie

/ Food / Eat

smartmat veggie

Aan het begin van het nieuwe jaar worden traditiegetrouw goede voornemens gemaakt. Meer groenten en minder vlees eten staat met stip bovenaan onze lijst. The next big thing in food-land is dat groenten niet meer beschouwd worden als backing vocals maar fungeren als de leadzanger. Ze zijn het nieuwe zwart quoi.

Ook bij menuplanner Smartmat, die wekelijks boodschappentassen bij meer dan 1000 Belgische gezinnen levert, maken ze bewust de keuze naar gezondere en meer ecologische voeding. In hun pakketten, die minstens 25% biologisch zijn, vind je geen bedreigde vissoorten, geen onnodige E-nummers en werkt men zoveel mogelijk met inlands vlees. Als kers op de duurzame taart voegden ze in december een vegetarisch menu aan de service toe. Niet verwonderlijk als je weet dat oprichter Anders Asarby zelf overtuigd vegetariër is. Concreet gaat het over een tweewekelijks menu met 3 recepten voor 4 dagen. Iets dat het Kitchenet-team wil uittesten!

Op maandagavond levert Smartmat alle ingrediënten met bijbehorende recepten netjes tot aan onze voordeur. Een fijne, zorgeloze start van de week. De boodschappentas zit vol verse groenten, noten, zaden en gezonde granen zoals quinoa. Bovendien is de helft van de ingrediënten in de tas van biologische oorsprong. Dit kan niet misgaan.

We beginnen onmiddellijk aan het eerste gerecht: gewokte groenten met smeuïge cashewnotensaus en sojabrokken. Heerlijk! Dit is het ideale gerecht om een doorwinterde carnivoor van zijn vleesfixatie af te helpen. Het is een smaakvol, stevig en gevarieerd recept waarbij je op geen enkel moment vlees mist. Ook de rest van de week staan we versteld van de originele combinaties. En wat een gemak! Even de koelkastdeur opentrekken en we kunnen aan de slag. Spaart een hoop tijd én stress uit. De ovengebakken rode bietjes met mozzarella, pompoenpitten en groentequinoa maken we gegarandeerd opnieuw. En het eenvoudige maar zeer smaakvolle slaatje op basis van grote, witte bonen en snijbiet, aangemaakt met de lekkere, Italiaanse olijfolie en chardonnayazijn die we hier thuis hebben staan, komt zeker vaker op tafel. We volgen het recept en serveren het bij de risotto met gegrilde mediterrane groenten en zongedroogde tomaten.

CONCLUSIE:
Het Smartmat veggiemenu is een absolute aanrader voor iedereen die liever wat minder vlees eet en graag kookt maar de boodschappen en het zoeken naar originele recepten af en toe eens aan een ander wil overlaten. Wij gaan alvast een geïnspireerd groentejaar tegemoet!

Het Smartmat veggiemenu voor 2 personen voor 4 dagen kost €65. Het eerste proefpakket kost €50.

, , , ,

© Kitchenet 2013