The Recollection

/ Places / Shops
  • IMG_2103a
  • TheRecollection1

The Recollection is het resultaat van een mooie vriendschap tussen drie personen met elk een totaal verschillende achtergrond. Het is een boeiend winkelconcept met een sterk aanbod. Zo vind je er de beautyproducten van Aesop, mode van Labels Inc en meubels van Martin Margiela Furniture, maar de hoofdbrok van het assortiment bestaat uit een fantastische selectie tableware.

Eindelijk een plek in België waar het prachtige Franse tableware merk Jars te vinden is. De diep intense kleuren, mooie glazuureffecten en sobere designs van Jars zijn een streling voor het oog. Dat ook het trio achter The Recollection er ook zo over denkt weerspiegelt zich in het royale assortiment dat hier de oude houten kasten vult.

Wat verder in de winkel staat de tijdloze DIK collectie, die Piet Hein Eek voor Fair Trade Original creëerde, te blinken in een gigantische servieskast. De betaalbare reeks belichaamt Eek’s voorkeur voor simpele materialen en een sobere, maar krachtige vormgeving. Ook de ontwerper zijn vouwkandelaars sieren er de lange tafel in brons-, goud- en inoxkleur.

The Recollection crew verklapt ons dat binnenkort ook Atelier Tête, het submerk van Kinto, hun aanbod versterkt. Geloof ons, dit Japanse merk alleen al is een bezoek aan de winkel meer dan waard.

Vergeet zeker niet even tot de eerste verdieping te lopen, daar geeft Studio Attenzione beloftevolle kunstenaars een platform om hun werk te exposeren. Je kan er momenteel de ‘Waddenzee – Modderkopjes’ tentoonstelling van Studio Maarten Kolk & Guus Kusters bewonderen én kopen.

The Recollection
Kloosterstraat 54
2000 Antwerpen

Foto’s: Kitchenet

, , , ,

© Kitchenet 2013