Toulouse: maison de la bouffe

/ Places / Shops
  • Toulouse

  • Toulouse

Traiteur Toulouse is ontstaan uit liefde voor de goede keuken van bij ons. Fabian Phlips en Martin Bodé maken gerechten uit de Frans-Belgische keuken, met eerlijke ingrediënten afkomstig van producenten die ons culinair erfgoed willen bewaren. Géén opbod in exclusiviteit dus, maar wekelijks een nieuw aanbod vlees-, vis- en vegetarische dagschotels, naast een aantal dagverse klassiekers en een lunchbox. Toulouse blijft ver weg van de typische traiteurgerechten, het duo verrast zijn klanten graag met originele bereidingen. Denk maar aan gerechten zoals miso-noedelsoep met roodbaars en shiitake of varkenswangetjes met kweeperen, kumquat & krielaardappeltjes met tijm.

Het traiteurassortiment wordt aangevuld met een aantal Belgische pareltjes zoals de Achelse Blauwe, de bekroonde blauwschimmelkaas van kaasmakerij Catharinadal, en een reeks wijnen van Grafé Lecocq. Dit wijnhuis importeert Franse wijnen en rijpt ze vervolgens zelf, sommigen tot 24 maanden, op eiken vaten. Ook Maldon sea salt flakes staan hier in het rek. Dit pure met de hand geoogste zeezout dankt zijn succes bij chefs wereldwijd aan zijn subtiele smaak en flaky textuur.

Toulouse
Koningin Elisabethlaan 41
9000 Gent

Foto’s: Kitchenet

, , , ,

© Kitchenet 2013