UMAMIDO

/ Places / Hotspots
  • UMAMIDO

  • UMAMIDO

Een Japanse ramen bar met een Belgische eigenaar en Poolse chef. Het kan op het eerste zicht wat bizar overkomen maar laat je niet misleiden, de twee weten wel degelijk waarmee ze bezig zijn. Guy woonde na zijn horecastudies een half jaar in Japan en bezocht er dagelijks de typische ramen bars die elke straathoek vullen. Terug in België lieten de noedels hem niet los en besliste hij, in een klein pand vlakbij het Flageyplein, een ramen bar te openen.

Het duo heeft een duidelijke visie wat betreft kwaliteitsproducten en sluit daarin geen compromis. Zo serveert Umamido enkel vrije uitloop varkensvlees uit Malmédy en maakt men de bouillon vooral met lokale en seizoensgebonden producten. Enkel voor de noedels wordt een uitzondering gemaakt: die komen rechtstreeks uit Japan. Als grondlegger van de slow food movement in Noord Polen en met zijn jarenlange ervaring in het maken van bouillon past deze chef perfect in het ‘Umamido-plaatje’. De man is geen groentje in de keuken. Zo werkte hij, aan de zijde van talloze sterrenchefs, mee aan het prestigieuze Cook it raw project in Suwalki (Polen).

“De gerechten bedenken we samen”, zo vertelt Guy. “We experimenteren in de keuken graag met seizoensgebonden producten. Zo serveerden we een tijdje geleden ramen met kreeft en spek en werken we momenteel een gerecht uit met kastanjecrème en noten.”

Het signatuurgerecht zijn natuurlijk de ramen. Een heerlijk dampende kom rijkelijk gevuld met smaakvolle bouillon, een half hardgekookt eitje, lente-uitjes, sojascheuten, sluimererwten en sneetjes varkensvlees. Je kan kiezen uit vijf smaakvarianten. De basisbouillon blijft dezelfde maar wordt telkens op smaak gebracht met een ander ingrediënt. Zo kan je kiezen tussen zout, sojasaus, miso, een kruidenmix en varkensvet. Er is ook een vegetarische variant met dashi en tofu.

Verder op de kaart: edamame, krokante gyozas en onze all time favorite: pork buns. De gestoomde buns komen met huisgemaakte kimchi. Deze met oesters gefermenteerde delicatesse biedt een pittig tegenwicht aan het rijke varkensvlees. Zalig!

Umamido
Chaussée de Vleurgat 1
1050 Elsene

Foto’s: Kitchenet

, , ,

© Kitchenet 2013