Vietnamees farm food

/ Places

  • IMG_1579

  • IMG_1584

Geen plaats ter wereld waar meer food culturen samenkomen dan in de metropool der etnische diversiteit: New York City. Van Poolse pierogi en Salvadoraanse pupusa tot Jamaicaanse sticky ribbetjes en Vietnamese banh mi, de verscheidenheid die deze permanente food hotspot te bieden heeft vind je nergens anders.

Nhà Minh is de exacte definitie van ‘a hidden gem’. De verborgen plek in een uithoek van East Williamsburg hadden we zonder de tip van onze airbnb hosts nooit gevonden. De Vietnamese eettent huist in een hoge industriële ruimte met strakke betonnen vloer. Onmiddellijk valt de samenhangende reeks foto’s op die aan de hoge witte muren hangen. Nhà minh is niet enkel een eetplek maar fungeert ook als art gallery vertelt de eigenaar me onmiddellijk. Elke maand krijgt een andere artiest airplay en verandert dus ook de sfeer van de zaak.

Lang blijven we niet bij de foto’s hangen want de geuren die ons vanuit de open keuken tegemoet komen zijn té goed om te negeren. De beperkte menukaart heb je niet nodig want hier kom je voor één ding: rice bowls! Dit Vietnamees farm food gerecht blijkt een shot in de roos. Een grote kom bruine rijst vergezeld van kraakverse gebakken groenten zoals bok choi en paprika maar ook gepekelde kool en zeewier worden naar gelang je keuze aangevuld met eieren, vlees of vis. Afwerken doe je met een van de 10 verschillende home made sausjes zoals gefermenteerde bonensaus, rode ui-azijn en hot sauce. Wij aten deze overheerlijke en gezonde rice bowl als ontbijt, maar ook voor lunch en zelfs diner kan je bij Nhà Minh terecht.

485 Morgan Avenue, Brooklyn – East Williamsburg

foto’s: Kitchenet

, , , , , , ,

© Kitchenet 2013